Home
Portofoliu
Ce facem
Alegerea terenului
Ridicare topografica
Tema de proiectare
Certificat de urbanism
Studiu geotehnic
Urbanism
Arhitectura
Rezistenta
Instalatii
Design
Autorizatie de construire
Urmarirea executiei
Si altele
Colaboratori
Util
Contact
 

 

Tema de proiectare

Prin tema de proiectare se contureaza viitorul proiect al casei / investitiei dumneavoastra la nivel de schita, functiuni, suprafete, materiale. Plecand de la tema intocmita in linii mari chiar de dumneavoastra, prin discutiile care au loc cu arhitectul, se va propune tema finala propriuzisa in functie de nivelul de detaliere pe care il doriti.

Fazele proiectarii:

Documentatie tehnica pentru obtinerea autorizatiei (D.T.A.C.)
Proiect Tehnic (P.Th.)
Detalii de Executie (D.E.)
  • Aceasta faza, inglobeaza toate fazele anterioare si asa cum ii spune si numele, prezinta in plus toate detaliile de executie. Este faza cea mai complexa, dintre toate. In plus fata de P.Th., aceasta faza trateaza toate detaliile privitoare la partea de arhitectura, rezistenta si instalatii. Toate detaliile trebuie sa raspunda solicitarilor de izolare hidrofuga, termica si fonica, impuse de legile vigoare.
  • Aceasta faza permite o estimare exacta a costurilor. Numai in acesta faza, stim exact cat material si cati bani intra intr-o constructie. In faza P.Th. putem doar aproxima consumurile.
  • Pe baza unui asemenea proiect (D.E.), pot fi intocmite exact si devizele. Astfel, constructorului, i se pot trasa exact limitele si poate fi usor controlat. In celelalte faze acest lucru este dificil, uneori chiar limposibil.
  • Partea neplacuta a acestei faze este aceea legata de onorariile proiectantilor. Aceasta faza este mai scumpa decat cele anterior prezentate.